Zo benut je optimaal de ruimte van je studentenkamer

Het vinden van een kamer als student is het zoeken naar een naald in een hooiberg: vrijwel onmogelijk. De kans dat je er eentje vindt die ook nog eens ruim is, is helaas ook niet zo groot. Niet getreurd: ook van de kleinste bezemkast kun je een gezellig plekje maken. Daarnaast is een kleine studentenkamer ook niet lastig om in te richten. In dit blog geven we je wat tips die je kunnen helpen om je kleine stulpje om te toveren naar een studentenpaleis.

Maak gebruik van multifunctionele meubels

In je studentenkamer doe je meerdere dingen: slapen, studeren en rusten. Het is dus belangrijk om de ruimte hierop af te stemmen en dus goed op te delen. In een kleinere ruimte lijkt dit vaak onmogelijk, maar dat hoeft niet zo te zijn. Maak bijvoorbeeld gebruik van multifunctionele meubels, zoals een roomdivider die je gebruikt om je kamer te scheiden, maar ook als een kledingrek. Daarnaast kun je ook een vloerkleed kopen die de vloer scheidt tussen je slaap- en studieruimtes. Een andere handige tip is om een hoog bed te kopen en onder het bed je bureau te plaatsen of juist een tafel kopen die je als bureau en eettafel kunt gebruiken. Wees dus een beetje creatief hierin!

In de hoogte en de breedte

Als je je studentenkamer echt optimaal wilt nuttigen, dan kijk je niet alleen naar hoe je meubels of accessoires zoals een groot vloerkleed plaatst op de vloer. Kijk ook dus naar je muren en hoe je die het best kunt gebruiken. Maak bijvoorbeeld wandrekken, planken of kasten waar je opbergbakken plaatst om zo ruimte te besparen. Niet alleen is dit nuttig, het dient ook tegelijkertijd als versieringen op je muur. Vergeet ook niet de ruimtes onder je meubels (zoals je bed of tafel): hier kun je ook rollende opbergkasten plaatsen. Zo maak je echt gebruik van alle ruimte die je hebt tot je beschikking.

Ga voor eenvoud

De beste tip die we kunnen geven om een kleine kamer groter te laten lijken is door gebruik te maken van een helder en natuurlijke kleurenpalet. Dit is een kenmerk van veel natuurlijke woonstijlen, zoals een Scandinavisch interieur. Binnen deze interieurstijl staan lichte kleuren, zoals wit, grijs en beige centraal. Als je toch meer van vrolijke kleuren houdt, dan kun je er ook voor kiezen om accessoires te nemen in pasteltinten. Een andere woonstijl die een natuurlijk kleurenpalet gebruikt is het industriële interieurontwerp. Denk bijvoorbeeld aan zwarte houten jaloezieën of grijze, stalen meubels. Door het gebruiken van simpele kleuren lijkt je kamer veel groter dan het daadwerkelijk is.